En rörelse från himlen

Rörelsen mot trons centrum, där vi möter varandra som medvandrare i Kristus. Det är den enda ”väckelse” eller ”reformation” Sveriges kristenhet behöver.

Och den rörelsen finns, vi ser spår av den den överallt. Troende som finner varandra över samfundsgränser, börjar be gemensamt och fira Herrens måltid tillsammans. Kristna som betjänar, accepterar och älskar varandra som bröder och systrar. Gud vidrör och vågorna går som vågor gör – horisontellt, genom oss till andra.

I kontrast till denna rörelse står både en ofta ytlig kristen flum-gemenskap, som saknar både innehåll och syfte, samt det i (fri)kyrkan polariserande ”radikalkristna” identitetsbyggandet, som skapar ett ”jag” genom avfärdandet av ”den andre”. Det första misstas ibland för ekumenik, det andra för sanningspatos och väckelsekristendom.

Men sann kristen tro handlar varken om ytlig åsiktsgemenskap eller hårdfört doktrinbankande utan om liv. Liv i gemenskap. Med Gud och med varandra. Där Kristus är centrum, Kyrkan rummet och Nåden luften vi andas.

Vi börjar se det, känna det, ana att det kan bli verklighet. Den rörelsen vill jag vara en del av. Den drömmen vill jag leva och se förkroppsligas.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s